Waterontharder Optimus Combi 100

De Optimus Combi (voorheen Ceramus) is onze meest luxe waterontharder en is geschikt voor ca. 1 tot 4 personen. Met zijn slanke en organisch vormgegeven behuizing is hij een echte design eyecatcher.

Waarom de Optimus Combi 100:

  1. Compact, slechts 630x440x250mm
  2. Laag water en zoutverbruik door tegenstroomregeneratie
  3. Onderhouds arm door hoogwaardige keramische stuurklep
  4. Geïntegreerd zout- en harsreservoir
  5. Incl. universele installatieset
  6. 5 jaar garantie

Gelijk meebestellen:

WS-OPTIMUS-C-10-0817
€ 949,00
Inclusief belasting Levertijd ca. 2 werkweken
Aantal
check Leverbaar vanaf 02-04-2021

 

Veilig kopen en betalen

 

Gratis verzonden (vanaf €50)

 

30 dagen gratis retourneren

De Optimus Combi 100 is onze kleinste premium “combi” waterontharder. Niet alleen heeft hij een modern en slanke uiterlijk, maar ook beschikt hij over een geavanceerde besturingsunit. Hij is geschikt voor ca. 1 tot 4 personen (afhankelijk van de lokale waterhardheid en je waterverbruik).

Mocht je met meer personen zijn of een hoge waterhardheid of verbruik hebben, kijk dan ook eens naar de Optimus Combi 150. Ben je op zoek naar een goedkope waterontharder, kijk dan eens naar onze Simplus serie.

Compacte afmetingen

Door zijn compacte afmetingen van 63x25x44cm is er voor de Optimus Combi 100 haast altijd wel een plaats te vinden. Houd er rekening mee dat je aan de achterzijde zo’n 12 cm nodig hebt om de bypass-klep en aansluitslangen aan te kunnen sluiten.

OnderhoudsarmKeramische afdichting Optimus waterontharder

De Optimus waterontharders maken gebruik van een elektrische stuurklep. Vergeleken met waterontharders die op waterkracht werken zijn de Optimus waterontharders niet alleen naar de wensen van de gebruiker in te stellen maar ook hebben ze veel minder onderhoud nodig omdat ze gebruik maken een eenvoudige onderhoudsvrije e-motor (i.p.v. een complex hydraulisch zuiger en kleppen stelsel).

Anders dan de meeste waterontharders die gebruik maken van rubberen afdichtingen, maakt de Optimus serie gebruik van keramische afdichtingen in de stuurklep. Hierdoor zijn er geen rubbers meer die periodiek onderhoud vereisen en is het onderhoud beperkt tot het jaarlijks toevoegen van onze Mollius Resin Cleaner.

Geavanceerde functies met eenvoudige bediening

De Optimus serie is ondanks zijn geavanceerde functies toch eenvoudig te bedienen

Duidelijke displayOptimus Combi 10 waterontharder display

Door het duidelijk afleesbare lcd-scherm en eenvoudige menu structuur is de machine eenvoudig in te stellen. In de praktijk moet je de waterontharder éénmalig in stellen en hoef je hier verder niet meer naar om te kijken.

Volume gestuurd

Uiteraard is de Optimus volume gestuurd waardoor hij zich aanpast aan je waterverbruik en alleen regenereert als het echt nodig is.

Bypass-klep

Door de geïntegreerde bypass klep is het eenvoudig om de machine tijdelijk te bypassen voor als je een keer veel (hard)water nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van je CV, vijver, zwembad of het sproeien van je tuin.

Rest-hardheid

Het is mogelijk om een zogenaamde rest-hardheid in te stellen. Kort gezegd komt het erop neer dat de waterontharder in dat geval niet onthard tot 0°D maar dat je hem kan instellen op een afwijkende waarde.

Adaptieve besturing

De stuurklep past zich automatisch aan je werkelijke waterverbruik aan. Tussentijds instellingen wijzigen is hierdoor zelden nodig en hij zal minder vaak regenereren.

Water beschikbaar tijden regeneratie

Hoewel het tijdstip van regenereren is in te stellen kan het voorkomen dat je op dat moment toch water nodig hebt. Het is dan ook goed om te weten dat ook tijdens het regenereren je nog steeds (hard)water kan gebruiken. Je zit dus nooit zonder water.

Laag zoutverbruik

Doordat de Optimus serie gebruik maakt van de beste onthardingsharsen i.c.m. zogenaamde tegenstroom-regeneratie heeft hij een extra laag zoutverbruik.

Installatie

Combi waterontharder

De Optimus Combi waterontharder is, zoals de naam al doet vermoeden een zogenaamde “combi” waterontharder. Wat we daarmee bedoelen is dat het zoutvat geïntegreerd is in de behuizing en je dus geen apart zoutvat nodig hebt en hoeft aan te sluiten. Dit maakt de installatie iets eenvoudiger dan bij een “split” uitvoering.

Inclusief installatieset

We leveren de Optimus serie compleet met een installatieset, bestaande uit:Optimus waterontharder installatieset

  • Bypass-klep
  • 2x installatieslang van 1 meter met wartels (om je ontharder op de waterleiding aan te sluiten)
  • 3 meter afvoerslang (om je ontharder op de afvoer aan te sluiten)
  • 2x slangklem (om de afvoerslang te zekeren)

Wat is niet meegeleverd?

Om de installatieslang aan te kunnen sluiten kan je gebruikmaken van een zogenaamd puntstuk. Deze klem je op de bestaande waterleiding en voorziet deze van een schroefdraad waar je vervolgens de installatieslang op aansluit. Deze puntstukken kan je optioneel mee bestellen en zijn afhankelijk van de diameter van je waterleiding.

Topkwaliteit

5 jaar garantie op de Optimus waterontharderDe Optimus serie zijn onze beste waterontharders en we kunnen dan ook rustig stellen dat het machines zijn van topkwaliteit. Ze kunnen zich zonder probleem meten met de veel duurdere waterontharders van andere aanbieders. Daarom krijg je 5 jaar garantie op onze premium waterontharders zonder enige verplichting van bijvoorbeeld een kostbaar onderhoudscontract zoals bij veel andere aanbieders vaak wel het geval is.


De garantie die wij bieden is een ”carry-in” garantie. Mocht je de waterontharder onverhoopt moeten terugsturen voor reparatie dan ontvang je van ons kosteloos een verzendlabel. Je moet zelf zorgen voor een deugdelijke verpakking en hem afgeven bij een pakketpunt bij jou in de buurt. We adviseren je daarom om de originele verpakking te bewaren!

WS-OPTIMUS-C-10-0817

Datasheet

Capaciteit (L bij 8°dH)
3000
Gecombineerd of split
Gecombineerd
Afmetingen ontharder (h*b*d)
63x25x44cm
Resthardheid instelbaar
Ja
Garantie
5 Jaar

1 ander product in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...