Waterontharder GroningenMolliusShop levert betaalbare waterontharders in Groningen. Voor iedere woning hebben wij een passende en betaalbare oplossing. Ervaar ook in Groningen de luxe van 100% kalkvrij water!

Waterhardheid Groningen

Zoals de naam al doet vermoeden, onthardt een waterontharder het water. Om iets te kunnen ontharden moet het in eerste instantie natuurlijk wel hard zijn. Om te bepalen of het water in Groningen hard is moeten we eerst weten wat de gemiddelde hardheid is. Deze kan worden opgevraagd bij Waterbedrijf Groningen, zij zijn de drinkwaterleverancier in Groningen. De gemiddelde waterhardheid in Groningen varieert van ongeveer 8° dH to 12,5° dH. Zoals je ziet spreken we hier over ° dH, dit staat voor graden Duitse hardheid. Dit is in Nederland de meest gebruikte maateenheid voor de hardheid van water.

Heeft Groningen hard water?

Zoals is de besproken is de gemiddelde hardheid van het water in Groningen 8-12,5 ° dH, maar heeft Groningen daarmee hard water? Om die vraag te beantwoorden zullen we eerst moeten beantwoorden wanneer water hard is. Er is daar niet een officiële definitie voor. De meeste drinkwaterleveranciers in Nederland hanteren de volgende indeling:

  • 0-3° dH: zeer zacht water
  • 4-7° dH: zacht water
  • 8-11° dH: gemiddeld water
  • 12-17° dH: vrij hard water
  • 18-30° dH: hard water

In het geval van Groningen zou het water volgens de bovenstaande schaal “gemiddeld tot vrij hard water” hebben. Hoewel dit natuurlijk een leuk weetje is zegt het eigenlijk weinig over hoe je de hardheid van het water ervaart. Vanaf een hardheid van ca. 3° dH begint er al kalkaanslag te ontstaan. Je zou dus kunnen zeggen dat water met een hardheid van 3° dH of hoger al als hard ervaren wordt.

Heb ik een waterontharder nodig in Groningen?

Dat hangt ervan af wat je wensen zijn. Zoals hier boven beschreven laat het water in Groningen kalkaanslag achter. Als je dat niet wilt zul je het water moeten ontharden. Dit kan met een van onze waterontharders.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Een waterontharder geeft veel voordelen zoals:

Makkelijker en minder schoonmaken

Het verwijderen van kalkaanslag is een tijdrovende klus. Door het plaatsen van een waterontharder zal het schoonmaken van bijvoorbeeld je badkamer makkelijker worden.

Langere levensduur van uw apparatuur

Kalkaanslag zet zich af in apparatuur zoals bijvoorbeeld je vaatwasser, wasmachine, koffiezetapparaat, kokend-waterkraan, etc. Deze kalkaanslag zorgt ervoor dat deze apparatuur in verloop van tijd meer energie gaat verbruiken en de levensduur verkort wordt. Het plaatsen van een waterontharder voorkomt dit.

Minder schoonmaakmiddelen nodig

Je schoonmaakmiddelen werken veel beter met zacht water. Na het plaatsen van een waterontharder heb je daardoor veel minder schoonmaakmiddelen nodig.

Zachter voor de huid

Veel mensen ervaren het water letterlijk als zachter. Zij geven aan dat klachten als eczeem en een droge huid minder werden na het plaatsen van een waterontharder.

Welke waterontharder moet ik kiezen?

Wij bieden verschillende type ontharders aan. Zo hebben wij de Simplus serie, die bestaat uit een aantal goedkope waterontharders van prima kwaliteit. Naast de Simplus serie hebben we ook twee series met premium waterontharders, namelijk de Pacto en Optimus serie. Dit zijn betaalbare waterontharders van top kwaliteit. Naast de keuze voor een serie is ook je waterhardheid en waterverbruik van belang. Bij alle waterontharders staat een indicatie voor het aantal personen.

Bekijk ons handige overzicht van de verschillen tussen de verschillende series die wij hebben.

Kom je er niet uit bel ons gerust op 085-3011 386, dan helpen we je graag verder.