Wij begrijpen het als u met de nodige vragen zit. Een waterontharder koopt u natuurlijk niet iedere dag.

De meeste gestelde vragen vindt u op deze pagina. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Algemene vragen

Heb ik een ontharder nodig?

In Nederland hebben we een gemiddelde waterhardheid van ca. 8°dH. Hoewel dit - zeker in vergelijking met sommige omliggende landen - niet heel hoog is, kan het toch voor problemen zorgen.

Vanaf 3°dH ontstaat er kalkaanslag. Dit zet zich af op uw sanitair en in apparatuur die op het waternet is aangesloten. Dit verkort de levensduur van deze apparatuur. Dat kunt u voorkomen door een ontharder te plaatsen

Treed er drukverlies op door het plaatsen van een ontharder?

Ja en nee. Alles wat u in uw waterleidingsysteem plaatst zal enige vorm van drukverlies met zich meebrengen.

Wij maken gebruik van elektrisch aangestuurde besturingsunits waardoor het drukverlies minimaal is. Hierdoor is het drukverlies ook een stuk lager dan van ontharders die op waterkracht werken.

Daarnaast vertonen uw kranen zonder ontharder altijd enige vorm van drukverlies door het kalk dat zich ophoopt in de kraan. Hier heeft u met een ontharder geen last van. Het drukverlies is hierdoor verwaarloosbaar.

Waarom zijn jullie ontharders zoveel goedkoper ?

Hier zijn een aantal redenen voor:

  • Wij hebben geen dure showroom en spenderen geen fortuin aan advertenties. 
  • Wij hebben geen dure vertegenwoordigers die bij u thuis het duurste model proberen te verkopen.
  • Wij verkopen geen gebakken lucht.
  • Wij hanteren normale marges.

De gebruikte techniek in onze ontharders en de kwaliteit is hetzelfde als van de duurdere ontharders.

Installatie vragen

Is een Mollius ontharder zelf te installeren

Ja, onze ontharders zijn eenvoudig zelf te installeren. Het enige wat u nodig heeft is een waterleiding, afvoer en stopcontact.

De uitgebreide Nederlandstalige handleiding leidt u stap voor stap door de installatie heen.

Om het installatieproces nog makkelijker te maken, kunt u gebruik maken van onze installatieset. Deze set bevat bijna alle onderdelen die u nodig heeft om uw ontharder eenvoudig te installeren.

Kan ik mijn ontharder ook door jullie laten installeren?

Hoewel onze ontharders in relatief eenvoudige te installeren zijn snappen wij dat niet iedereen twee rechter handen zal hebben of er gewoonweg geen tijd of zin in heeft om hem zelf te installeren.

In sommige gevallen kunnen wij de installatie voor u verzorgen. Of dit mogelijk is hangt onder andere af van uw woonplaats, het type ontharder en onze planning.

Neem voor meer informatie even contact met ons op.